Objavte čaro sedacích súprav 3-2-1
Pridané: 06.12.2017 | 0 príspevkov
Túžite po modernej obývačke? Načerpajte zopár inšpirácií
Pridané: 04.09.2018 | 0 príspevkov
Obľúbená čierna kožená sedačka: Čím ju oživíte?
Pridané: 23.12.2016 | 0 príspevkov
Najväčšie mýty o kožených sedačkách
Pridané: 04.11.2016 | 0 príspevkov
Luxus v spálni a pohodlie v jednom: To sú kontinentálne postele
Pridané: 09.11.2016 | 0 príspevkov
Ako sa starať o kožené postele?
Pridané: 07.12.2016 | 1 príspevok
Neničte si chrbticu: Zdravotné matrace zabezpečia pohodlie aj spánok bez bolesti
Pridané: 05.01.2018 | 0 príspevkov
Tipy ako zútulniť spálňu
Pridané: 31.10.2016 | 0 príspevkov
Najväčšie mýty o kožených sedačkách
Pridané: 04.11.2016 | 0 príspevkov
Látková sedačka alebo kožená?
Pridané: 01.02.2018 | 0 príspevkov

Obľúbená čierna kožená sedačka: Čím ju oživíte?

Aj vám sa páčia čierne kožené sedačky? Ide o jeden z najobľúbenejších a najmä nadčasových kusov nábytku. Dávajte si však pozor na príliš tmavý interiér. Prečítajte si pár tipov, ako ju môžete oživiť bez toho, aby stratila zo svojej krásy.

 

bigstock-Living-Room-150656705.jpg

 

Čierna farba je nepísanou kráľovnou módy a takisto aj bytového dizajnu. Na jednej strane ide o neutrálny odtieň, ku ktorému môžete nakombinovať prakticky čokoľvek, no na tej druhej je to tiež výrazná a zaväzujúca farba, ktorá v spojení s prirodzeným leskom kože púta pozornosť. Čierna je jednoducho dramatická!

Keďže je sedačka v obývačke zväčša dominantná voči ostatnému nábytku, môžete sa v záplave čiernej ľahko stratiť. Nie je pravda, že čiernou nikdy nič nepokazíte. Nepremyslené narábanie s touto koncovou farbou môže výrazne ovplyvniť váš pocit, ktorý z obývačky budete mať. V psychológii sa čierna považuje za farbu smútku, melanchólie a osamelosti – to platí najmä vtedy, ak je tejto farby priveľa. Ak sa použije správne, môže vyvolávať dojem luxusu a vznešenosti – a to presne chcete svojou novou čiernou koženou sedačkou docieliť. Ako na to?


Rozbite ju inou farbou na poťahu

Čierna sedačka môže zostať čiernou a napriek tomu ju môžete oživiť inou farbou už v tom najpodstatnejšom – v poťahu. V súčasnosti sú veľmi populárne dvojfarebné poťahy sedacích súprav. Čierno-biela kombinácia je nesmrteľná nielen v móde, ale tiež v nábytkárskom dizajne. Tieto dve farby si dokážu odporovať a vytvárať medzi sebou napätie, no zároveň sa môžu dokonale dopĺňať v zmysle jing a jang. Takáto farebná kombinácia poťahu je u našich zákazníkov veľmi populárna.

 

Kontrastné farby stien a doplnkov

Voľba farby stien (ale takisto aj podlahy) by mala byť odrazom veľkosti miestnosti. Platí totiž, že čím menšia izba, tým svetlejšie farby, ktoré ju opticky zväčšia. Naopak, pri rozmernejších miestnostiach si môžete dovoliť aj tmavšiu farbu podlahy či náteru steny, no pri čiernej sedačke si v tomto prípade dávajte pozor. Vyhnite sa tmavým farbám stien ako lesná zelená, námornícka modrá alebo vínovočervená. Aby ste dali svojej sedačke vyniknúť a zároveň zachovali čistotu a vzdušnosť obývačky, zvoľte kontrastné farby ako biela, perlovosivá, pastelová marhuľová, krémová žltá či svetlomodrá.

Ak obľubujete extravaganciu, môžete si steny namaľovať aj vyzývavejšími odtieňmi ako limetkovozelená, červená, ružová či citrónovožltá. V tomto prípade však buďte striedmi vo farbách doplnkov a vyberte skôr svetlejšie odtiene už použitých farieb, prípadne hlinené, drevené či kovové a metalické dekorácie.

Skvelým spôsobom, ako oživiť tmavú farbu, je, ak zvolíte kontrastnú farbu kresla, taburetky alebo leňošky k sedačke. Napríklad ako náš zákazník na fotografii. Stále tiež platí jednoduché riešenie - farebné vankúšiky, kvetináče, závesy, tienidlá na lampy a čokoľvek, čo priveľa čiernej vo vašej obývačke rozbije. Samozrejme, všetko s mierou.

blacksofa.png

 

Akú atmosféru chcete vykúzliť?

Čierna kožená sedačka môže pôsobiť ako nepopísané plátno, ale aj ako dominanta – všetko záleží od toho, aké prostredie jej pripravíte. Ak bude čierna sedačka jediným tmavým kusom nábytku, pričom ostatné budú skôr svetlejšie, veselé, prípadne vzorované, získate presvetlenú obývačku s pozitívnym nádychom. Na druhú stranu, ak čiernu sedačku doplníte o luxusné tkaniny, tmavšie a masívnejšie doplnky ako taburety, konferenčné stolíky či skrinky, vykúzlite elegantný priestor s rustikálnym duchom.

bigstock-Interior-modern-design-room-wi-91524923.jpg

Sila doplnkov a použitých materiálov je veľká, najmä ak použijete také, ktoré definujú určitý štýl. Čierna sedačka je univerzálnym kúskom, ktorý môže z vašej obývačky spraviť chameleóna – stačí zmeniť poťahy dekoračných vankúšov či koberec pod stolíkom a ocitnete sa v úplne inom svete. Nechajte sa inšpirovať rôznymi článkami, ktoré sa zaoberajú bytovým dizajnom alebo oslovte štúdio, ktoré vám vypracuje vizualizáciu. Pokiaľ si však chcete vašu obývačkovú oázu vytvoriť sami, odporúčame vám začať od sedačky a od nej sa odraziť.

Komentáre

K danému článku ešte nebol pridaný komentár.
Buďte prvý, kto pridá svoj komentár k článku.

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *
2011 © R2Design - všetky práva vyhradené
Obsah www stránky je možné používať len so súhlasom majiteľa stránky

webdesign © bart.sk