Objavte čaro sedacích súprav 3-2-1
Pridané: 06.12.2017 | 0 príspevkov
Túžite po modernej obývačke? Načerpajte zopár inšpirácií
Pridané: 04.09.2018 | 0 príspevkov
Obľúbená čierna kožená sedačka: Čím ju oživíte?
Pridané: 23.12.2016 | 0 príspevkov
Najväčšie mýty o kožených sedačkách
Pridané: 04.11.2016 | 0 príspevkov
Luxus v spálni a pohodlie v jednom: To sú kontinentálne postele
Pridané: 09.11.2016 | 0 príspevkov
Ako sa starať o kožené postele?
Pridané: 07.12.2016 | 1 príspevok
Luxusné sedačky päťkrát inak: Poznáte legendárne typy sedacieho nábytku?
Pridané: 16.12.2016 | 0 príspevkov
Čarujte s priestorom: ako zariadiť malú spálňu
Pridané: 02.11.2018 | 0 príspevkov
Obľúbená čierna kožená sedačka: Čím ju oživíte?
Pridané: 23.12.2016 | 0 príspevkov
Ako zladiť farby v obývačke
Pridané: 02.11.2018 | 0 príspevkov

Ako si vybrať tú správnu sedačku?

Sedačka nie je kus nábytku, ktorý sa kupuje na pár mesiacov. Kvalitná a vhodne vybraná sedacia súprava vydrží niekoľko rokov. Obrovská ponuka na trhu tento výber vôbec nezľahčuje, práve naopak. Preto sme pre vás pripravili niekoľko tipov, s ktorými bude výber tej pravej sedačky o čosi jednoduchší.

Sedačka nesmie zavadzať

Riešite predovšetkým priestor, respektíve jeho nedostatok? Pred samotným výberom najskôr zvážte rozmery bytu. Je dôležité, aby ste mohli voľne prechádzať okolo sedacej súpravy. Na trhu nájdete rozlične veľké sedačky. Niekedy je výhodnejšie kúpiť menšiu sedačku a doplniť ju kreslom. Praktické môžu byť aj taburetky, ktoré poslúžia ako prídavné miesto pre hosťa alebo si na ne môžete kedykoľvek vyložiť nohy. Tu je dobré mať ešte pred nákupom pripravený plán, v hlave alebo na papieri, kam sedačku umiestnite. Zjednoduší vám to rozhodovanie, akú možnosť si vybrať.

Klasika alebo najnovší trend?

Niekoho oslovujú viac moderné sedacie súpravy, iní sa radšej spoliehajú na klasiku, ktorá nesklame. Pod pojmom klasická sedačka si nemusíte predstavovať niečo nemoderné, pretože ich tiež nájdete v rôznych materiáloch. Materiál sedačky sa pochopiteľne odráža na jej cene a životnosti, preto je dôležité vyberať starostlivo a s rozvahou. Či už vás lákajú moderné sedacie súpravy alebo tie tradičné, dôležitá je pohodlnosť sedačky. Preto si pri nákupe vyskúšajte, ako sa vám na nej sedí.

Kožená alebo látková sedačka?

Jednou z dôležitých otázok, ktorú musíte pri kúpe sedačky vyriešiť, je otázka poťahu sedačky. Čo sa týka farby, laďte ju podľa interiéru obývacej izby. Prírodné tlmené farby väčšinou znesú všetko. Pokiaľ ale snívate napríklad o výrazne červenej sedačke, voľte zvyšné doplnky v triezvych farbách.

V prípade poťahu väčšinou každý volí medzi koženými a látkovými sedačkami. Každý typ má svoje pozitíva a negatíva, pričom však záleží aj na osobných preferenciách. Tie kožené sa zvyknú považovať za luxusné sedačky, no ani tie látkové za nimi nezaostávajú. Najmä v tejto dobe, kedy sú materiály používané na poťahy skutočne kvalitné a pri dobrej starostlivosti vám vydržia slúžiť v pohode niekoľko rokov. Pri výbere typu poťahu je dobré zvážiť napríklad to či máte deti, prípadne domácich miláčikov. Vtedy by ste mali siahnuť po takej sedačke, ktorá sa dá ľahko umývať či inak čistiť.

Kvalita, veľkosť a pohodlie

Pri výbere sa však nezamerajte výhradne na vzhľad sedacej súpravy, ale vnímajte aj praktické hľadisko. Sedačka má v prvom rade slúžiť na oddych, s čím sa spája napríklad hĺbka sedačky. Tú je možné ovplyvniť aj pevnými čalúnenými vankúšmi. Výhodné sú aj sedacie súpravy, ktoré zároveň dokážu plniť aj funkciu úložného priestoru.

Komentáre

K danému článku ešte nebol pridaný komentár.
Buďte prvý, kto pridá svoj komentár k článku.

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *
2011 © R2Design - všetky práva vyhradené
Obsah www stránky je možné používať len so súhlasom majiteľa stránky

webdesign © bart.sk