Objavte čaro sedacích súprav 3-2-1
Pridané: 06.12.2017 | 0 príspevkov
Túžite po modernej obývačke? Načerpajte zopár inšpirácií
Pridané: 04.09.2018 | 0 príspevkov
Obľúbená čierna kožená sedačka: Čím ju oživíte?
Pridané: 23.12.2016 | 0 príspevkov
Najväčšie mýty o kožených sedačkách
Pridané: 04.11.2016 | 0 príspevkov
Luxus v spálni a pohodlie v jednom: To sú kontinentálne postele
Pridané: 09.11.2016 | 0 príspevkov
Ako sa starať o kožené postele?
Pridané: 07.12.2016 | 1 príspevok
Najväčšie mýty o kožených sedačkách
Pridané: 04.11.2016 | 0 príspevkov
Látková sedačka alebo kožená?
Pridané: 01.02.2018 | 0 príspevkov
Luxus v spálni a pohodlie v jednom: To sú kontinentálne postele
Pridané: 09.11.2016 | 0 príspevkov
Ako si vybrať tú správnu sedačku?
Pridané: 08.03.2018 | 0 príspevkov

Túžite po modernej obývačke? Načerpajte zopár inšpirácií

moderna obyvacka inspiracie

 

Obývačka je vizitkou celej domácnosti, niet sa preto čo čudovať, že si na jej zariadení každý dáva toľko záležať a vyberá do nej len ten najlepší nábytok. Pozor však na to, aby ste to v snahe o dokonalosť neprekombinovali.

Je najkrajšia, najväčšia a často aj najviac zaplnená izba. Musíme toho predsa návštevám ukázať čo najviac. Preplnenosť ale obývačkám nepristane. Využite radšej naše inšpirácie pre moderné obývačky.

Súčasné trendy v interiérovom dizajne myslia samozrejme aj na pohodlie, komfort a praktickosť. Vždy sa však kladie dôraz na to, aby sa do zariadenia a dekorácií premietla osobnosť majiteľa daného interiéru. Nebráňte sa preto fantázii a do modernej obývačky zapojte aj prvky, ktoré sa tam na prvý pohľad príliš nehodia, ale majú pre vás citovú hodnotu.

Obývačka ponúka majiteľovi priestor na vyjadrenie svojej osobnosti. K jej zariaďovaniu pristupujte ako k dôležitému outfitu. A je len na vás, či sa výsledok bude viac podobať na večernú róbu, pohodlný casual štýl alebo na štýlový biznis model. Všetko záleží len od toho, v čom sa cítite ako doma.

Požičané zo severu priamo do modernej obývačky

Prvky tradičného škandinávskeho štýlu vďačne zapadnú aj do modernej obývačky. Tento štýl si zachováva svoju vlastnú eleganciu, ktorej stačí nastaviť potrebné hranice - kombinácie rôznych kusov nábytku, sedačky obsypané vankúšmi a ľubovoľné množstvo dekorácií.

inspiracie pre modernu obyvacku

Častým prvkom sú tiež otvorené nástenné police a grafické obrazy s výraznou potlačou alebo typografiou. Súlad rôznych prvkov docielite napríklad jednotnou farebnou škálou prírodných alebo studených odtieňov, prípadne kombináciou odtieňov jednej farby. Punc elegancie takéto priestory získajú vďaka šperkom v podobe medených, zlatých alebo mosadzných doplnkov.

Materiály rozhodujú

Hoci by sa mohlo zdať, že surová tehla, neošetrené drevo, prírodná slama alebo konopné plátno patria na dedinu, opak je pravdou. Najskôr tieto materiály prenikli do mestských bytov a nízkonákladových, svojpomocne zariadených interiérov. Dnes však vnášajú teplo a tradíciu aj do moderných obývačiek. Inšpirácie do obývačky môžete načerpať v príjemných kaviarňach, kde je povolené omnoho väčšie množstvo extravagancie.

siva kozena sedacka

Tehlový obklad natretý na bielo bude pôsobiť jemnejšie a uhladenejšie. Nemáte tehlové priečky? Nevadí, autenticitu zachováte, ak siahnete po materiáloch z druhej ruky.

Pohodlná sedačka nesmie chýbať

Aj moderné obývačky sú predovšetkým určené na stretávanie rodiny a priateľov, na posedenie i relaxáciu. Sedacie kúsky sú teda celkom dominantnými časťami nábytku. Mnohí majú pocit, že keď im raz za mesiac príde na návštevu celá rodina, tak musia mať pre každého miesto na sedenie, najlepšie na sedačke. Potom si aj do malého priestoru kupujú príliš veľkú sedaciu súpravu. Pritom však existujú aj iné riešenia. Lepšie ako veľká sedačka sú niekedy menšie kreslá či taburetky, ktoré môžete mať aj v ďalších miestnostiach a keď sa zídu príbuzní, len ich presuniete do obývačky.

bielo cierna kozena sedacka

Ak nie ste profesionáli či dizajnoví nadšenci, držte sa radšej jednotného štýlu a materiálovej harmónie. Potom to v obývačke bude vyzerať naozaj luxusne. Nosí sa retro štýl v znamení červenej, oranžovej či bielej s čiernou, no trendy sú aj minimalisticky zariadené interiéry a určite nikdy nesklamú ani romantické, vintage či rustikálne štýly, ktorých výhodou je, že kvôli zariaďovaniu jednej izbe v tomto “babičkovskom” štýle nemusíte kupovať kompletne celé vybavenie obývačky, ale môžete tam zasadiť aj mnoho pôvodných prvkov.

2011 © R2Design - všetky práva vyhradené
Obsah www stránky je možné používať len so súhlasom majiteľa stránky

webdesign © bart.sk