Objavte čaro sedacích súprav 3-2-1
Pridané: 06.12.2017 | 0 príspevkov
Túžite po modernej obývačke? Načerpajte zopár inšpirácií
Pridané: 04.09.2018 | 0 príspevkov
Obľúbená čierna kožená sedačka: Čím ju oživíte?
Pridané: 23.12.2016 | 0 príspevkov
Najväčšie mýty o kožených sedačkách
Pridané: 04.11.2016 | 0 príspevkov
Luxus v spálni a pohodlie v jednom: To sú kontinentálne postele
Pridané: 09.11.2016 | 0 príspevkov
Ako sa starať o kožené postele?
Pridané: 07.12.2016 | 1 príspevok
Neničte si chrbticu: Zdravotné matrace zabezpečia pohodlie aj spánok bez bolesti
Pridané: 05.01.2018 | 0 príspevkov
Tipy ako zútulniť spálňu
Pridané: 31.10.2016 | 0 príspevkov
Najväčšie mýty o kožených sedačkách
Pridané: 04.11.2016 | 0 príspevkov
Látková sedačka alebo kožená?
Pridané: 01.02.2018 | 0 príspevkov

Luxusné sedačky päťkrát inak: Poznáte legendárne typy sedacieho nábytku?

Kým sa dizajn sedačiek dostal až k tomu, čo poznáme dnes, ovplyvnilo ho množstvo štýlov. Nečudo, veď história čalúnenia siaha až do starovekého Egypta a Grécka. Spoznajte ikonické typy sedačiek, ktoré pretrvali veky.

Luxusné sedačky môžu mať rôznu podobu. Podstatné je, aby dokázali odolať zubu času a aby boli ozdobou každej obývacej izby. Nech už zariaďujete vašu domácnosť v akomkoľvek štýle, mali by ste poznať svoje možnosti. Dáte prednosť modernej sedačke alebo uprednostníte trebárs legendárnu „chesterfieldku“?


Moderná sektorová sedačka

Veľkú väčšinu sedačiek predávaných v súčasnosti tvoria sektorové sedačky, ktoré sú známejšie pod názvom sedačky na mieru. Ich najväčšou výhodou je variabilnosť – dokážu sa prispôsobiť akejkoľvek miestnosti či štýlu. Najčastejšie ide o rohové sedačky alebo sedačky v tvare U, no obľúbenou formou sú tiež tzv. sedacie súpravy 3+2+1, pri ktorých nie sú jednotlivé sektory spojené. Na výber je množstvo štýlov, dizajnov, materiálových prevedení či zaujímavých detailov. Vašu novú sektorovú sedačku na mieru si môžete vybrať aj v našej ponuke.

sedacky-r2d839.jpg

Sektorová sedačka je ako skladačka a môže mať prakticky akúkoľvek podobu.


Anglická sedačka

Tento typ nábytku je typickým predstaviteľom britskej domácnosti v 90. rokoch minulého storočia. Ide o sedačku s hlbokým sedom a nízkymi opierkami na ruky, vďaka čomu je mimoriadne pohodlná a ideálna na popoludňajší šlofík. Podrúčky sú čalúnené a mäkké, a väčšinou zakrútené smerom von. Rovnako ako sektorové sedačky, aj anglická sedačka môže byť v rôznych štýloch – od tých klasických až po súčasné.

 bigstock-Modern-room-design-with-big-so-124309355.jpg

Anglická sedačka s pohodlným hlbokým sedením a nízkymi podrúčkami.


Ťaví chrbát

Ťaví chrbát je sedačka, ktorá vznikla v 18. storočí a má výrazný rustikálny vzhľad. Svoje meno dostala vďaka tomu, že jej zadné operadlo je vytvarované ako chrbát ťavy s jedným hrbom. Bočné opierky na ruky sú nižšie ako chrbtové, no výnimočne môžu byť aj v rovnakej výške. Takáto sedačka zvyčajne nemá vankúše a jej nožičky sú odhalené. Bežne sa tiež vyrába s dreveným rámom okolo čalúnenia. Hodí sa najmä do reprezentatívnych priestorov a do domácností, kde prevláda duch histórie a elegancie. Na trhu nájdete kusy kopírujúce antiku, ale tiež modernejšie produkty so súčasnejším dizajnom.

bigstock-Brown-Retro-classical-style-so-82584281.jpg

bigstock-Blue-Striped-Pillows-On-A-Casu-151181789.jpg

Ťaví chrbát v klasickom aj modernom prevedení.


Sedačka Chesterfield

Chesterfieldka je ikona medzi luxusnými sedačkami. Preslávili ju interiéry slávnych pánskych klubov v 19. storočí a obľúbená je dodnes. Typické je pre ňu tzv. gombíkové prešívanie, hlboký sed a vysoké zakrútené opierky na ruky. V minulosti bola tradične čalúnená kožou, no dnes sa používa široká škála poťahových materiálov od zamatu až po extravagantnejšie tkaniny. Hodí sa predovšetkým do luxusného interiéru, prijímacích miestností alebo kancelárií.

bigstock-Chesterfield-Couch-With-Union--45472651.jpg

Chesterfield je luxusná sedačka známa predovšetkým z pánskych klubov v 19. storočí.


Sedačka v štýle Lawson

Tento štýl kladie na prvé miesto komfort a útulnosť. Sedačka v tomto typickom americkom štýle má jednoduché línie a niekoľko mäkkých vankúšov tvoriacich sedenie aj operadlo, ktoré sú oddelené od rámu. Ide o mimoriadne pohodlný kus nábytku, ktorý však nie je vhodný pre tých, ktorí uprednostňujú tvrdšie čalúnenie. Sedačku v štýle Lawson je možné zohnať v rôznych veľkostiach a hodí sa prakticky do akéhokoľvek interiéru. Podrúčky sú nižšie ako zadné opierky, preto sa vám na nej bude pohodlne sedieť aj ležať.

bigstock-Modern-Living-Room-With-Modern-126948731.jpg

Sedačka Lawson je podobná ako anglická sedačka, no namiesto pevného čalúnenia je pohodlná vďaka mäkkým vankúšom.

Komentáre

K danému článku ešte nebol pridaný komentár.
Buďte prvý, kto pridá svoj komentár k článku.

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *
2011 © R2Design - všetky práva vyhradené
Obsah www stránky je možné používať len so súhlasom majiteľa stránky

webdesign © bart.sk