V blogu Naše Sedačky sa venujeme témam, ktoré sa týkajú našich produktov ako sú kožené sedačky, slovenské sedačky a postele na mieru, luxusné sedacie súpravy. Tiež si môžete prečítať zaujímavosti o koži, jej ošetrovanie a starostlivosť.

Ako vyčistiť koženú sedačku od fľakov z riflí, fixiek, či pera?
Pridané: 31.10.2013 | 4 príspevky
Farbenie kože
Pridané: 09.08.2011 | 3 príspevky
Ako si správne vybrať koženú posteľ?
Pridané: 30.08.2011 | 6 príspevkov
Kožené sedacie súpravy moderné, klasické a štýlové
Pridané: 16.04.2012 | 0 príspevkov
Akú hrúbku kože si zvoliť pri výbere koženej sedačky alebo postele?
Pridané: 19.01.2012 | 2 príspevky
Ako si správne vybrať koženú posteľ?
Pridané: 30.08.2011 | 6 príspevkov
Ako vyčistiť koženú sedačku od fľakov z riflí, fixiek, či pera?
Pridané: 31.10.2013 | 4 príspevky
Farbenie kože
Pridané: 09.08.2011 | 3 príspevky
Akú hrúbku kože si zvoliť pri výbere koženej sedačky alebo postele?
Pridané: 19.01.2012 | 2 príspevky
Zaujímavosti o koži
Pridané: 09.08.2011 | 1 príspevok

Kedy je čas vymeniť sedačku?

Sedačka vs. priestor

Model, ktorý ste kupovali po ukončení vysokej školy ešte so študentským rozpočtom asi nebude to pravé do vášho nového bytu či domu. Aj keď to samozrejme nemusí byť pravidlom, takáto sedačka sa pravdepodobne nebude hodiť ku vášmu vkusu, ktorý sa časom vyvíjal, ani ku predstave o tom, akú funkciu má kvalitný kus nábytku spĺňať. Častokrát sa stáva, že sa u nás klienti zastavia práve kvôli tomu, že sa rozhodli presťahovať do menšieho či väčšieho, a potrebujú efektívne pracovať s priestorom. Nemusí teda ísť vždy len o funkčnosť sedačky, ale aj o jej rolu v miestnosti. To však neznamená, že pôvodná sedačka či pohovka musí hneď putovať do odpadu. Ak ide o menšiu sedačku či gauč, ktorý je stále plne funkčný a zachovalý, nájdite mu miesto napríklad v hosťovskej izbe alebo pracovni a pre obývačku vyberte nový model.

Zvláštne zvuky

V momente, keď začnete pri manipulácii, sadaní a vstávaní zo sedačky počuť zvláštne zvuky ako vŕzganie či praskanie, by ste mali spozornieť. Zväčša sú znamením zmien v konštrukcii, čo môže predstavovať poškodenia rámu, kovových komponentov alebo pružín. Ak je vaša sedačka naozaj veľmi stará, tieto opravy si môžu vyžiadať nemalé peniaze, ktoré by ste namiesto toho mohli investovať do novej sedacej súpravy.

Sedačka stratila svoju farbu

Poťah môžu postihnúť aj iné defekty spojené s vekom. Deti skákajúce po sedačke, blázniaci sa domáci miláčikovia, ale aj nehody s vínom či priame slnečné svetlo sa počas rokov odrazia na vzhľade. Ak je poťah vyblednutý, fľakatý či vyšúchaný, opäť máte dve možnosti- prečalúniť, alebo vybrať novú sedačku. Aj keď povrch sedačky dokáže čalúnnik napraviť, s výplňou to už je ťažšie. Tým, že samotný poťah je roky pod tlakom, zaručene nedokázal plnohodnotne chrániť penu v sedákoch či operadle.

Poťah nie je príjemný na dotyk

Keď ste si sedačku kupovali, pravdepodobne nebol jej poťah nepríjemný či drsný. Roky požívania sa mohli na sedačke podpísať aj v podobe látky, ktorá vás škrabe, alebo naopak vyšúchaného poťahu, ktorý stratil svoju prirodzenú štruktúru. Aj napriek starostlivej údržbe a čisteniu sa starnutiu nábytku nedá predísť, proces dokážete iba spomaliť. V tomto štádiu sa však môžete obrátiť už iba na čalúnnikov a zveriť im sedačku do rúk, alebo si môžete vybrať úplne nový model.

 

Ak máte doma sedačku, ktorá už má viac rokov a zbadali ste na nej body, ktoré sme vypísali, tak sa neváhajte u nás zastaviť, radi Vás obslúžime a pomôžeme vybrať novú sedačku pre Vás.

Komentáre

K danému článku ešte nebol pridaný komentár.
Buďte prvý, kto pridá svoj komentár k článku.

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *
2011 © R2Design - všetky práva vyhradené
Obsah www stránky je možné používať len so súhlasom majiteľa stránky

webdesign © bart.sk