V blogu Naše Sedačky sa venujeme témam, ktoré sa týkajú našich produktov ako sú kožené sedačky, slovenské sedačky a postele na mieru, luxusné sedacie súpravy. Tiež si môžete prečítať zaujímavosti o koži, jej ošetrovanie a starostlivosť.

Ako vyčistiť koženú sedačku od fľakov z riflí, fixiek, či pera?
Pridané: 31.10.2013 | 4 príspevky
Farbenie kože
Pridané: 09.08.2011 | 3 príspevky
Ako si správne vybrať koženú posteľ?
Pridané: 30.08.2011 | 6 príspevkov
Kožené sedacie súpravy moderné, klasické a štýlové
Pridané: 16.04.2012 | 0 príspevkov
Akú hrúbku kože si zvoliť pri výbere koženej sedačky alebo postele?
Pridané: 19.01.2012 | 2 príspevky
Ako si správne vybrať koženú posteľ?
Pridané: 30.08.2011 | 6 príspevkov
Ako vyčistiť koženú sedačku od fľakov z riflí, fixiek, či pera?
Pridané: 31.10.2013 | 4 príspevky
Farbenie kože
Pridané: 09.08.2011 | 3 príspevky
Akú hrúbku kože si zvoliť pri výbere koženej sedačky alebo postele?
Pridané: 19.01.2012 | 2 príspevky
Zaujímavosti o koži
Pridané: 09.08.2011 | 1 príspevok

Druhy sedačiek

 

Klasické sedačky (3+2+1)

Sedačky v tejto kombinácii budú populárne ešte veľmi dlho. Veď nie je sa prečo čudovať. Medzi sedacími súpravami ide o klasiku, ktorá nám umožňuje manévrovať v priestore. V menších bytoch je možno obľúbenejším typom aj sedenie 3+1+1 alebo 3+2.

Dnes nájdete v ponuke obchodov či eshopov stovky modelov a variácií na výber. Od vzorov, ktoré už trocha strácajú na trende až po typické severské jednofarebné kombinácie. Nemožno tvrdiť, že tento typ sedenia vyhovuje každému. Základom v tomto prípade je látkové čalúnenie. Samozrejme, nájdu sa výnimky, pretože takéto kúsky nájdete aj v pravej či nepravej koži.

Pri výbere tohto typu sedenie je dôležité myslieť na dispozičné riešenie a teda myslieť na to, ako sedačky rozmiestnite, keďže ide o viacprvkovú kombináciu. Ak nemáte zmysel pre rohové sedačky do typu U alebo L, klasické sedenie môže byť skvelou alternatívou a určite ním nič nepokazíte

 

sedacka

 

Rohové sedačky

 

Najpopulárnejší a takisto aj najobľúbenejší typ sú práve rohové sedačky. V obývačke vyniknú v malom či veľkom priestore. Svojimi rozmanitými parametrami si nájdu priestor v rozľahlej miestnosti, tak ako aj v menších priestoroch panelákového bytu. Rohové sedačky svojim fixným tvarom zaručujú dostatok priestoru i komfortu.

Ich obrovskou devízou je takisto, že často poskytujú možnosť rozloženia, prípadne majú aspoň minimálny úložný priestor, ktorý síce človek nevyužije vždy, no jeden nikdy nevie. Rohové sedačky sú skvelým kandidátom na geniálny dizajnový prvok. Kombinovať môžete farby i materiály. Samozrejme, v tomto smere vás zrejme neovplyvníme, keďže máte vlastný vkus. No rozhodne sa nebojte drobnej kombinácie farieb. Zostaňte však v jednom druhu odtieňa. Materiál z kože alebo textilná štruktúra by však mala mať podobné odtiene ako samotná obývačka. Buď totiž ladíte steny k sedačke alebo sedačku k stenám. Podstata je však rovnaká.

 

siena sedacka

 

 

Sedačky do U

 

Vo veľkom priestore je tento typ sedenia najvítanejším. Ide o ideálnu voľbu, pretože v otvorenom priestore takéto sedenie vytvára akési jadro a dispozičné riešenie tak dostane bod, na ktorý sa bude všetko sústrediť. Napríklad pri spojení obývačky s kuchyňou je práve sedačka v tvare U akousi deliacou „stenou“. Sedačky do tvaru U totiž majú rôzne parametre, čela i oboch ramien. Ramená sú v zásade komponenty, ktoré vám umožňujú relatívnu variabilitu. Sedačky v tvare U sú často vyrábané aj na mieru, keďže menšie byty si mnohokrát vyžadujú atypické riešenia kvôli výmere. V tomto smere hovoríme o systémových sedačkách, ktoré sa skladajú z rôznych častí a práve tie vám umožňujú manévrovanie v priestore. Sedačku do U tak môžete umiestniť do rohu miestnosti, do stredu alebo kamkoľvek, kde vám to dispozícia dovolí.

 

Sedačky do L

 

Pri výbere sedačky do tvaru L rozhodne zavážipre koľko členov bude sedačka určená. Sedačky do L sú vhodné do malého i veľkého bytu práve vďaka parametrom, v ktorých sú ponúkané. Od veľkosti vašej obývačky, logicky bude závisieť i veľkosť sedačky. Ukončenie sedačky do L je variabilné, no jedno rameno je vždy dlhšie a ide teda o záležitosť vkusu.

Bežne, časť, ktorá je kratšia disponuje aj úložným priestorom. Pochopiteľne nie je to pravidlom a závisí od výrobcu a prevedenia sedačky. Tento typ sedenia sa v priestore však rozhodne stane dominantou izby. Výhodou je, že rovnako ako sedenie do L umožňuje umiestnenie do rohu miestnosti, takisto sa bude vynímať v centre miestnosti. Dokonca sa môže stať aj akousi deliacou priečkou medzi spojenou kuchyňou a obývačkou.

 

Milí zákazníci, tak ktorý druh sedačky si vyberiete Vy? U nás Vám radi s výberom pomôžeme. Tešíme sa na Vašu návštevu!

 

 

 

 

Komentáre

K danému článku ešte nebol pridaný komentár.
Buďte prvý, kto pridá svoj komentár k článku.

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *
2011 © R2Design - všetky práva vyhradené
Obsah www stránky je možné používať len so súhlasom majiteľa stránky

webdesign © bart.sk