V blogu Naše Sedačky sa venujeme témam, ktoré sa týkajú našich produktov ako sú kožené sedačky, slovenské sedačky a postele na mieru, luxusné sedacie súpravy. Tiež si môžete prečítať zaujímavosti o koži, jej ošetrovanie a starostlivosť.

Ako vyčistiť koženú sedačku od fľakov z riflí, fixiek, či pera?
Pridané: 31.10.2013 | 4 príspevky
Farbenie kože
Pridané: 09.08.2011 | 3 príspevky
Ako si správne vybrať koženú posteľ?
Pridané: 30.08.2011 | 6 príspevkov
Kožené sedacie súpravy moderné, klasické a štýlové
Pridané: 16.04.2012 | 0 príspevkov
Akú hrúbku kože si zvoliť pri výbere koženej sedačky alebo postele?
Pridané: 19.01.2012 | 2 príspevky
Ako si správne vybrať koženú posteľ?
Pridané: 30.08.2011 | 6 príspevkov
Ako vyčistiť koženú sedačku od fľakov z riflí, fixiek, či pera?
Pridané: 31.10.2013 | 4 príspevky
Farbenie kože
Pridané: 09.08.2011 | 3 príspevky
Akú hrúbku kože si zvoliť pri výbere koženej sedačky alebo postele?
Pridané: 19.01.2012 | 2 príspevky
Kožená sedačka alebo látková?
Pridané: 09.08.2011 | 1 príspevok

Pohovka a jej miesto v obývačke

 

Najväčšou a najfrekventovanejšou miestnosťou v celej domácnosti je obývačka, ktorá je miestom radu odlišných činností. Hostíme tu návštevy, pozeráme sa na televíziu, relaxujeme, počúvame hudbu, schádzame sa tu s celou rodinou a pohovka býva často stredom pozornosti.

 

Správne rozostavenie nábytku je základ

 

Rozostavenie nábytku v obývačke má niekoľko zákonitostí, ktoré by sa mali dodržiavať. Napríklad stred tejto izby by mal byť prázdny a izba by celkovo nemala byť príliš preplnená. Opak môže vyvolávať pocit, že tu už pre nikoho nie je miesto. Obývačka by mala byť srdcom celej vašej domácnosti. Vypovedá o nás viac, než si myslíme. Tiež je nevhodné mať v obývačke príliš veľa skríň. Dve dizajnové komody na základné veci bohato postačia.

luxus

Kam umiestniť pohovku?

Kľúčovým pravidlom je umiestnenie sedačky, ktorá by mala byť dominantným nábytkom celej obývačky. Pohovka by mala byť umiestnená chrbtom k stene oproti oknu. Umiestnenie pohovky pod oknom je nevhodné vzhľadom k následnému postaveniu TV stolíka. Televízia by tým pádom bola naproti oknu, a denné svetlo by ovplyvňovalo viditeľnosť obrazu. Druhým dôvodom je aj kúrenie, ktoré sa vo väčšine prípadov pod oknom nachádza. Pohovka bráni teplu rozliehať sa po miestnosti, čo je ako proti ekológii, tak aj vašim úsporám. Pri plánovaní rozmiestnenia nábytku a sedačky v obývačke je potrebné myslieť aj na tvar a veľkosť sedačky, ktorá sa najlepšie hodí do vašej obývačky a bude dostatočne veľká pre všetkých členov vašej rodiny alebo pre návštevy. Typickými variantami, z ktorých si môžete vybrať sú sedačky v tvare U, rohové sedačky alebo sedacie súpravy typu 3+2+1.

osvetlena sedacka

Kam sa posadiť?

V blízkom okolí by mal byť dostatok priestoru. Keď už sa chce človek posadiť, nechce bojovať po ceste s ďalším nábytkom. Výber sedačky by mal byť teda prispôsobený veľkosti miestnosti. V prípade malej miestnosti je vhodná rozkladacia pohovka i pre spanie vašich hostí. Ak máte obývačku relatívne veľkú, môžete si vybrať aj mohutnejšiu pohovku alebo veľkú rohovú sedačku. Záleží samozrejme na rozmeroch, malá rohová pohovka vám aj v menšej obývačke poskytne dostatok pohodlia.

Komentáre

K danému článku ešte nebol pridaný komentár.
Buďte prvý, kto pridá svoj komentár k článku.

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *
2011 © R2Design - všetky práva vyhradené
Obsah www stránky je možné používať len so súhlasom majiteľa stránky

webdesign © bart.sk