Objavte čaro sedacích súprav 3-2-1
Pridané: 06.12.2017 | 0 príspevkov
Túžite po modernej obývačke? Načerpajte zopár inšpirácií
Pridané: 04.09.2018 | 0 príspevkov
Obľúbená čierna kožená sedačka: Čím ju oživíte?
Pridané: 23.12.2016 | 0 príspevkov
Najväčšie mýty o kožených sedačkách
Pridané: 04.11.2016 | 0 príspevkov
Luxus v spálni a pohodlie v jednom: To sú kontinentálne postele
Pridané: 09.11.2016 | 0 príspevkov
Ako sa starať o kožené postele?
Pridané: 07.12.2016 | 1 príspevok
Ako si vybrať tú správnu sedačku?
Pridané: 08.03.2018 | 0 príspevkov
Luxus v spálni a pohodlie v jednom: To sú kontinentálne postele
Pridané: 09.11.2016 | 0 príspevkov
Ako si zariadiť obývačku?
Pridané: 06.08.2018 | 0 príspevkov
Ako vybrať správny matrac?
Pridané: 18.11.2016 | 0 príspevkov

Neničte si chrbticu: Zdravotné matrace zabezpečia pohodlie aj spánok bez bolesti

Nevhodný matrac dokáže spôsobiť mnohé problémy, okrem iných nespavosť, bolesť hlavy, kĺbov, bedier a chrbta. Dokonca môže aj za poruchy krvného obehu či stuhnutú šiju. O svoje telo je potrebné dostatočne sa starať a bolesti čo najviac predchádzať. Preto sa pri výbere zamerajte práve na zdravotné matrace.

 

Ortopedický matrac

Radšej tvrdšie matrace

Matrace sa rozlišujú na základe stupňa tvrdosti od jedného do piatich. Ľuďom trpiacim bolesťami chrbta sa zvyknú odporúčať matrace s tvrdosťou stupňa 3 a potom len tvrdšie. V podstate platí, že čím je matrac mäkší, tým viac chrbtica trpí. Mladý človek, ktorý netrpí žiadnymi zdravotnými problémami môže preferovať aj mäkšie lôžko, no od 35-40 roku života sa začínajú prvé ťažkosti s chrbticou a je čas zvážiť tvrdší matrac. V podstate najnevhodnejším riešením je pre chrbticu posteľ s mäkkým dnom bez pevného roštu v kombinácii so starým a extrémne mäkkým matracom. Ak správne skombinujete zdravotné matrace s dobrým roštom, hmotnosť tela sa rozloží, matrac potom kopíruje tvar tela a poskytne chrbtici dostatočnú oporu.

Nákup poležiačky

Zdravotné matrace sa viac vyplatí kupovať v špecializovaných predajniach, kde vám s výberom môžu poradiť odborníci a zároveň tam nájdete širokú ponuku kvalitných výrobkov. Takisto si môžete vyskúšať viac druhov zdravotných matracov. Matrac si vždy vyskúšajte, a to tak, že si na ňom pár minút poležíte v takej polohe, v akej zvyčajne spíte. Správne matrace nie sú ani príliš tvrdé, ani príliš mäkké. Ich vlastnosti je nutné posudzovať individuálne, keďže každý človek sa vyznačuje inou hmotnosťou a stavbou tela. Vlastnosti matracov spoznáte najlepšie pri ležaní na boju, kedy sa musia oveľa intenzívnejšie vyrovnávať s rôznorodými tlakmi. Správne zdravotné matrace musia byť pohodlné a prehýbať sa výlučne v miestach záťaže.

Ortopedické matrace sa musia prispôsobiť telu a nič vás nesmie otláčať. V polohe na boku zase otestujte, či je vaša chrbtica stále v rovine. Zdravotné matrace výrazne zlepšia kvalitu života a bolesť chrbtice by pri správnom výbere mali ustúpiť.

Zdravotný matrac

Aj záruka je dôležitá

Pri kúpe matracov si všímajte záruku. Tie totiž zvyknú mať životnosť okolo desať rokov. Niektorí výrobcovia však po uplynutí základných dvoch rokov záruku obmedzujú len na isté časti. Takisto neplatí, že čím je matrac hrubší, tým musí byť kvalitnejší. Matrace sa vyrábajú z mnohých materiálov, pričom každý z nich potrebuje odlišnú hrúbku na dosiahnutie tých správnych vlastností.

Komentáre

K danému článku ešte nebol pridaný komentár.
Buďte prvý, kto pridá svoj komentár k článku.

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *

Pridať komentár

Meno: *

E-mail: *
2011 © R2Design - všetky práva vyhradené
Obsah www stránky je možné používať len so súhlasom majiteľa stránky

webdesign © bart.sk